Warszawski Festiwal Piwa 2017

Koncert

Bilety

Warszawski Festiwal Piwa 2017

Warszawski Festiwal Piwa
Daj się ponieść piwnej nowej fali.
Zapraszamy na największy festiwal piw rzemieślniczych w Europie. Spotkacie tu forpocztę piwnej rewolucji. Nowa fala piwowarstwa jest młoda, niepokorna, zbuntowana. Najlepsi piwowarzy co pół roku pokazują, jak blisko im do uwarzenia idealnego piwa.  
Nie tak dawno rozpoczęła się moda na piwa rzemieślnicze. Warzone przez pasjonatów, z surowców wysokiej jakości. Szybko przerodziła się w rewolucję: nowe browary rzemieślnicze połączyły piwowarską tradycję z nowoczesnością. Tworzą piwa ekstremalne, niezwykle pijalne, zaskakujące intensywnością smaku. Doświadczenie, po którym nie ma powrotu do świata taniego piwa dla każdego. Poznajcie artystów-rzemieślników, opanowujących piwowarską sztukę do perfekcji. Dajcie się ponieść piwnej nowej fali.

Zestaw festiwalowy
– szklanka WFP6 – 0,3 stworzona ręcznie wg autorskiego projektu
– torba na szklankę (tzw. kangurek)
– torba festiwalowa
– karnet na festiwal

Zestaw będący częścią Biletu Premium będzie można odebrać w godzinach trwania wydarzenia na Stoisku Festiwalowym, na drugim piętrze strefy VIP Miejskiego Stadionu Legii Warszawa

Uwaga! Zakup biletu na degustację/warsztaty nie uprawnia do wstępu na festiwal

1.    Poznaj Świat Piwa

            Data: 6.04, 18:00

            Cena: 39 (do 31.03), 45 (od 1.04)

Opis: Podróż przez różnorodne piwne style, która ma na celu zapoznać uczestników z bogactwem piwnego świata. Pojawią się tu zarówno piwa lekkie, jak i deserowe, gorzkie jak i słodkie. Po tym spotkaniu „jasne z pianką” nie będzie już nigdy smakować tak samo, a świat piwa stanie przed Tobą otworem. Uczestnicy degustacji otrzymają próbki 6 piw. Prowadzi Przemek Iwanek (Piwo i Cydr).

           

2.    Poznaj Świat Piwa

            Data: 6.04, 19:30

            Cena: 39 (do 31.03), 45 (od 1.04)

Opis: Podróż przez różnorodne piwne style, która ma na celu zapoznać uczestników z bogactwem piwnego świata. Pojawią się tu zarówno piwa lekkie, jak i deserowe, gorzkie jak i słodkie. Po tym spotkaniu „jasne z pianką” nie będzie już nigdy smakować tak samo, a świat piwa stanie przed Tobą otworem. Uczestnicy degustacji otrzymają próbki 6 piw. Prowadzi Agnieszka Wołczaska-Prasolik (Warsztat Piwowarski, Wrocławski Festiwal Dobrego Piwa).

 

3.    Poznaj Świat Piwa

            Data: 7.04, 16:30

            Cena: 39 (do 31.03), 45 (od 1.04)

Opis: Podróż przez różnorodne piwne style, która ma na celu zapoznać uczestników z bogactwem piwnego świata. Pojawią się tu zarówno piwa lekkie, jak i deserowe, gorzkie jak i słodkie. Po tym spotkaniu „jasne z pianką” nie będzie już nigdy smakować tak samo, a świat piwa stanie przed Tobą otworem. Uczestnicy degustacji otrzymają próbki 6 piw. Prowadzi Agnieszka Wołczaska-Prasolik (Warsztat Piwowarski, Wrocławski Festiwal Dobrego Piwa).

           

4.    Poznaj Świat Piwa

            Data: 8.04, 15:00

            Cena: 39 (do 31.03), 45 (od 1.04)

Opis: Podróż przez różnorodne piwne style, która ma na celu zapoznać uczestników z bogactwem piwnego świata. Pojawią się tu zarówno piwa lekkie, jak i deserowe, gorzkie jak i słodkie. Po tym spotkaniu „jasne z pianką” nie będzie już nigdy smakować tak samo, a świat piwa stanie przed Tobą otworem. Uczestnicy degustacji otrzymają próbki 6 piw. Prowadzi Aleksander Hurko (PSPD).

 

5.    Poznaj Świat Piwa

            Data: 8.04, 18:30

            Cena: 39 (do 31.03), 45 (od 1.04)

Opis: Podróż przez różnorodne piwne style, która ma na celu zapoznać uczestników z bogactwem piwnego świata. Pojawią się tu zarówno piwa lekkie, jak i deserowe, gorzkie jak i słodkie. Po tym spotkaniu „jasne z pianką” nie będzie już nigdy smakować tak samo, a świat piwa stanie przed Tobą otworem. Uczestnicy degustacji otrzymają próbki 6 piw. Prowadzi Przemek Iwanek (Piwo i Cydr).

 

 

6.    Polish Imperial Stout

            Data: 6.04, 19:30

            Cena: 49 (do 31.03), 55 (od 1.04)

Opis: Degustacja polskich RISów. Gorzka czekolada, palone smaki, ciemna skórka chleba, suszone owoce, mocna goryczka i lekkie alkoholowe rozgrzewanie. Tak, to Imperialny Stout. Niezwykle bogate, złożone ciemne piwo. Pełne aromatów i głębokiego smaku. Coś dla koneserów. Degustacja stoutów imperialnych z polskich browarów rzemieślniczych. Uczestnicy degustacji otrzymają próbki 6 piw. Prowadzi Przemek Iwanek (Piwo i Cydr).           

 

7.    Dym w płynie, czyli piwa wędzone

            Data: 7.04, 18:00

            Cena: 39 (do 31.03), 45 (od 1.04)

Opis: Dym z ogniska, zapach boczku, a nawet spalonej instalacji elektrycznej – to tylko niektóre z aromatów występujących w piwach wędzonych. Na tej degustacji dowiecie się czym są piwa wędzone oraz jaka jest ich geneza. Spróbujemy też najlepszych wędzonek dostępnych na festiwalu. Uczestnicy degustacji otrzymają próbki 6 piw. Prowadzi Aleksander Hurko (PSPD).

 

8.    Polskie cydry rzemieślnicze

            Data: 8.04, 16:30

            Cena: 42 (do 31.03), 48 (od 1.04)

Opis: Które to już spotkanie? Degustacje najlepszych cydrów rzemieślniczych to już tradycja WFP. Na sobotnim spotkaniu powrócimy do przekroju polskich cydrów rzemieślniczych. Tym razem sięgniemy po rzeczy mniej dostępne, ale równie doskonałe. Będą cydry leżakowane, ze starych odmian, z sadów o które pieczołowicie dba sam cydrownik. Tradycyjnie pojawi się Gość – doświadczony i nagradzany cydrowy rzemieślnik. Prowadzi Przemek Iwanek (Piwo i Cydr).

 

9.    FlavorActiv: Dobre praktyki oceny piwa

            Data: 7.04, 18:15

            Cena: 65 (do 31.03), 75 (od 1.04)

Opis: Warsztat będący doskonałą okazją by podszkolić się sensorycznie na profesjonalnych próbkach firmy FlavorActiV i to pod okiem dr. Borisa Gadzova, który na co dzień zajmuje się piwną sensoryką i szkoleniami w browarach rozsianych po całej Europie. Warsztat składa się z 30-minutowej części teoretycznej oraz 60-minutowej degustacji podczas której będzie okazja zapoznać się z 10 podstawowymi niepożądanymi aromatami w piwie. Całość zostanie uzupełniona demonstracją rekomendowanych technik degustacji.

 

10.  FlavorActiV: Wady w piwach związane z problemami mikrobiologicznymi

            Data: 8.04, 16:30

            Cena: 65 (do 31.03), 75 (od 1.04)

Opis: Warsztat będący doskonałą okazją by podszkolić się sensorycznie na profesjonalnych próbkach firmy FlavorActiV i to pod okiem dr. Borisa Gadzova, który na co dzień zajmuje się piwną sensoryką i szkoleniami w browarach rozsianych po całej Europie. Warsztat składa się z 30-minutowej części teoretycznej oraz 60-minutowej degustacji podczas której będzie okazja zapoznać się z 10 aromatami, które mogą pojawić się w piwie w związku z problemami mikrobiologicznymi. Całość zostanie uzupełniona demonstracją rekomendowanych technik degustacji.

 

11.  Jak zrobić własny ser i dopasować go do piwa?

            Data: 7.04, 16:30

            Cena: 59 (do 31.03), 65 (od 1.04)

Opis: Uczestnicy warsztatu spróbują czterech gatunków sera z niewielkich, rzemieślniczych serowarni i sześciu piw, w różnych kombinacjach, a prowadzący spotkanie Jacek Krupa, autor bloga Sery Rzemieślnicze zdradzi tajniki wyrobu sera w domowych warunkach oraz jego udanego parowania z piwem.

 

 

Uwaga! Zakup biletu na degustację nie uprawnia do wstępu na festiwal.

Bilety

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Polecane