Co zje Axl Rose przed koncertem w Rybniku?

Axl Rose znany jest z wymagań, które stawia organizatorom koncertów. Kaprysy gwiazdy nie ominęły agencji odpowiadającej za występ w Rybniku.


2012.05.18

opublikował:

Co zje Axl Rose przed koncertem w Rybniku?

Cały upieczony kurczak, filet mignon, sałatka cesarska, sałatka szpinakowa, rosół z kury, cztery cheeseburgery czy Spaghetti Pomodoro z włoskim i czosnkowym chlebem – to tylko niektóre wymagania kulinarne wokalisty Axl`a Rosa w związku z koncertem legendarnej grupy Guns N` Roses w Rybniku.

Gwiazdy światowej muzyki mają różne zachcianki. Niektóre bywają zupełnie przyziemne i nie są trudne do spełnienia. Są jednak też takie, które albo wymagają wiele wysiłku ze strony organizatora, albo są na tyle niecodzienne, że po prostu budzą zdziwienie.

– Wszystkie szczegóły zawiera tzw. rider techniczny. To około 50 stron dokumentu, który otrzymuje organizator od managementu artysty – tłumaczy Janusz Stefański z agencji Prestige MJM, która wraz z Radiem Złote Przeboje jest organizatorem koncertu Guns N` Roses w Polsce. To wydarzenie odbędzie się 11 lipca na Stadionie Miejskim w Rybniku.

Niezwykle okazale wyglądają wymagania kulitarne amerykańskiego zespołu. Przoduje w nich zwłaszcza wokalista Axl Rose, który zażyczył sobie, żeby przygotować mu szereg potraw. Lider legendarnej grupy być może spróbuje: całego upieczonego kurczaka, filetu mignon, sałatki cesarskiej, sałatki szpinakowej, rosółu z kury, czterech cheeseburgerów czy Spaghetti Pomodoro z włoskim i czosnkowym chlebem. – Część z tych potraw musi zostać przygotowana na ciepło. Rider określa, jak powinien być wysmażony filet i jak upieczony kurczak. Poza tym, organizator musi zadbać o to, żeby w pobliżu miejsca gdzie będzie przebywać lider Guns N` Roses znajdowała się osoba, która będzie w stanie w każdej chwili przygotować jeden z ciepłych posiłków – informuje Mateusz Pawlicki z agencji Prestige MJM.

Na tym jednak wymagania kuliarne się nie kończą. Menu dla Guns N` Roses i osób z managementu musi być bardzo różnorodne. Wystarczy powiedzieć, że z zespołem podróżuje czterech wegetarian, dwóch weganów i bardzo duża liczba osób, które cenią sobie zdrowe odżywianie. Management zasugerował nawet potrawy, które danego dnia tygodnia są preferowane przez ekipę amerykańskiego zespołu. – Wtorek to przykładowo kuchnia azjatycka, środa meksykańska, a czwartek amerykańska – wymienia Marek Kurzawa z agencji Prestige MJM.

Polecane

Share This