Dziś rusza trasa koncertowa Tricky`ego


2010.11.04

opublikował:

Dziś rusza trasa koncertowa Tricky`ego

Tricky: król trip–hopu, wokalista i głos Massive Attack

Wokalista, kompozytor i producent, aktor i odkrywca talentów, ale przed wszystkim legendarna postać bristol sound, głos zespołu Massive Attack i współtwórca trip-hopu.

Zadebiutował w formacji Wild Bunch, która później stała się Massive Attack. Wspólnie nagrali najważniejsze płyty gatunku „Blue Lines” i „Protection”. W 1995 odnosi wielki sukces solo, za sprawą debiutanckiego albumu „Maxinquaye”. Dziś ma na swoim koncie 9 studyjnych płyt i współpracę z wielkimi postaciami sceny. Bjork, jego wieloletnia partnerka życiowa, pojawiła się na dwóch albumach „Nearly Good” (1996) i „Pre-Millennium Tension”, Tricky komponuje dla niej muzykę. Z PJ Harvey nagrywa wspólnie „Broken Homes” na „Angels With Dirty Faces” (1998) . Na „Blowback” pojawiają się Anthony Kiedis i John Frusciante z Red Hot Chili Peppers oraz Cyndi Lauper i Alanis Morissette. Jest odkrywcą talentu Martiny Topley-Bird i Costanzy Francavilla.

W 2008 roku Tricky powrócił w wielkim stylu, za sprawą doskonałego albumu „Knowle West Boy”. Po dwóch latach oczekiwania (w między czasie wydaje świetny dancehallowy „Tricky Meets South Rakkas Crew”) maestro Tricky wraca z najlepszym albumem od czasu „Angels With Dirty Faces”. „Mixed Race” to autentyczne hity i fenomenalna żonglerka konwencjami. Od trip hopowej przeszłości i upalonych brzmień, po wręcz taneczno – house`owe, klubowe numery. Płytę promuje zabójczy singiel „Murder Weapon”.

Po dwóch pamiętnych koncertach Tricky’ego w Polsce, w 2008 roku, tym razem odwiedzi aż 3 miasta: Warszawę, Kraków i Wrocław! Będzie to trasa promująca najnowszą płytę „Mixed Race”.

Dyskografia:

1995 Maxinquaye

1996 Nearly God

1996 Pre-Millennium Tension

1998 Angels with Dirty Faces

1999 Juxtapose

2001 Blowback

2003 Vulnerable

2003 Back to Mine

2008 Knowle West Boy

2009 Tricky meets South Rakkas Crew

2010 Mixed Race

4 listopada 2010 Warszawa

Klub Palladium, ul. Złota 9, godz. 20.00

Organizator: Good Music Productions

5 listopada 2010 Kraków

 Klub Fabryka, ul. Zabłocie 23, godz. 20.00

Organizator: Fabryka Productions, www.fabrykaproductions.com

 

7 listopada 2010 Wrocław

Klub Kultowa, Plac Wolności 7, godz. 20.00

Organizator: WROCKfest.pl www.wrockfest.pl

Aktualne ceny biletów w Warszawie: 130 zł

Aktualne ceny biletów w Krakowie: 110 zł od 18 października do 4 listopada

120 zł w dniu koncertu

Aktualne ceny biletów we Wrocławiu: 130 zł

Sprzedaż ogólnopolska:

Organizator trasy koncertowej: Good Music Productions

Więcej informacji: www.goodmusic.com.pl

Tagi


Polecane

Share This