Fatboy Slim i David Byrne razem



Fatboy Slim i David Byrne razem

Wydawnictwo nosi tytuł „Here Lies Love”. Jest to opowieść o życiu Imeldy Marcos, wdowy po dyktatorze Filipin, Ferdynandzie, bywalczyni słynnego klubu Studio 54 w Nowym Jorku.

Dwupłytowy zestaw ukaże się 23 lutego. W studiu artystów wspomogły m.in. Santigold, Tori Amos, Martha Wainwright, Cyndi Lauper, Róisín Murphy, Sia czy Florence Welch, znana z projektu Florence And The Machine.

Oto tracklista:

CD 1:

„Here Lies Love” (feat. Florence Welch of Florence and the Machine)

„Every Drop of Rain” (feat. Candie Payne and St. Vincent)

„You”ll Be Taken Care Of” (feat. Tori Amos)

„The Rose of Tacloban” (feat. Martha Wainwright)

„How Are you?” (feat. Nellie McKay)

„A Perfect Hand” (feat. Steve Earle)

„Eleven Days” (feat. Cyndi Lauper)

„When She Passed By” (feat. Allison Moorer)

„Walk Like A Woman” (feat. Charmaine Clamor)

„Don”t You Agree?” (feat. Róisín Murphy)

„Pretty Face” (feat. Camille)

„Ladies in Blue” (feat. Theresa Andersson)

CD 2:

„Dancing Together” (feat. Sharon Jones)

„Men Will Do Anything” (feat. Alice Russell)

„The Whole Man” (feat. Kate Pierson)

„Never So Big” (feat. Sia)

„Please Don”t” (feat. Santigold)

„American Troglodyte” (feat. David Byrne)

„Solano Avenue” (feat. Nicole Atkins)

„Order 1081” (feat. Natalie Merchant)

„Seven Years” (feat. David Byrne and Shara Worden)

„Why Don”t You Love Me?” (feat. Cyndi Lauper and Tori Amos)


Share This