Koniec Scorpions


2010.01.25

opublikował:

Koniec Scorpions

Informacja o zakończeniu kariery pojawiła się na oficjalnej stronie zespołu. Zanim jednak rozstaną się na dobre, wydadzą jeszcze ostatnią płytę – „Sting In The Tail”. Album ukaże się w marcu. Następnie od maja, wyruszą z Niemiec w światowe tournee, które potrwa kilka lat.

Grupę powstała w 1965 roku w Hanowerze z inicjatywy gitarzysty Rudolfa Schenkera. Jednym z najpopularniejszych utworów grupy jest piosenka „Wind of Change” z początku lat 90.


Dyskografia 

Albumy studyjne: 

    • 1972 Lonesome Crow
    • 1974 Fly to the Rainbow
    • 1975 In Trance
    • 1976 Virgin Killer
    • 1977 Taken by Force
    • 1979 Lovedrive
    • 1980 Animal Magnetism
    • 1982 Blackout
    • 1984 Love at First Sting
    • 1988 Savage Amusement
    • 1990 Crazy World
    • 1993 Face the Heat
    • 1996 Pure Instinct
    • 1999 Eye II Eye
    • 2000 Moment of Glory (z orkiestrą symfoniczną)
    • 2004 Unbreakable
    • 2007 Humanity – Hour 1
    • 2010 Sting in the Tail

Polecane

Share This